12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.

We willen dan ook een open dialoog voeren met alle  betrokkenen, zowel de uitbaters van de luchthaven, de omliggende en getroffen gemeenten, de plaatselijke inwoners. Alle informatie willen we op een duidelijke en correcte manier doorspelen aan alle partijen.

We zijn tegen elke fysieke uitbreiding van de luchthaven zijn,  tegen onvoorwaardelijke groei van de luchthaven zijn en voor een gezond evenwicht tussen economie, ecologie en leefbaarheid .

 

0
0
0
s2smodern

dB25L   Zone S   Sterrebeek 2000      

Met steun van de gemeentes Kortenberg en Steenokkerzeel