12-Puntenplan

Het Burgerforum Luchthavenregio streeft naar een duurzame ontwikkeling van de luchthaven en de luchtvaart. Hiervoor is een lange termijnstrategie nodig op basis van de 12 onderstaande punten. Lees ze hier of download het hier.

Burgermanifest Luchthaven 2040

Naar een gezond evenwicht tussen economie en leefbaarheid
Om in de toekomst economisch rendabel te zijn, heeft de luchthaven van Zaventem nood aan duidelijke strategische keuzes, een stabiele regelgeving en een draagvlak bij alle betrokkenen. Draagvlak is enkel mogelijk als de leefbaarheid voor de omwonenden verzekerd blijft. Daarom pleit het Burgerforum voor een duurzame ontwikkeling, met transparante en bindende afspraken over de impact van de luchthaven activiteiten op omgeving, gezondheid en milieu. De luchthaven kan zich ontwikkelen zonder uitbreiding. Lees het volledige burgermanifest.

Vliegverkeer is door de nabijheid van Brussels Airport niet weg te denken uit de Groene Vallei. Op deze lezing gaan Henk Cuypers en Daniel Poesmans dieper in op deze problematiek en schetsten zij welke bedreigingen ons letterlijk boven het hoofd hangen.

Wanneer?
23/11/2022 van 20u00 tot 22u00
Afspraakplaats
Bezoekerscentrum Groene Vallei
Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Kortenberg
Bekijk op Google Maps
Begeleider
Henk Cuypers
Plaatsen vrij: 17

Organisatie

Gerd Van Thienen
0490113194
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Mede-organisatoren

Natuurpunt Kortenberg
Natuurpunt MaViSt